Dan grada Karlovca obilježava se 13. srpnja.

 

 

Karlovac je grad u Karlovačkoj županiji, smješten u središnjoj Hrvatskoj na dodiru nizinske i gorske Hrvatske te Pokupja i Korduna uokviren rijekama Kupom, Koranom, Dobrom i Mrežnicom. S obzirom na to da se nalazi u najužem dijelu Hrvatske, svega 50-ak kilometara udaljen od Slovenije i Bosne i Hercegovine, Karlovac ima važno prometno i gospodarsko značenje. Grad Karlovac, jedan je od rijetkih gradova koji zna točan datum svog nastanka, 13. srpnja 1579. godine,

U dvadeset dana proslave Dana grada u Karlovcu se održavaju brojna kulturna, sportska i zabavna događanja, a sve započinje paljenjem ivanjskih krijesova 23. lipnja, kada se osvijetle obale rijeke Kupe i privuku tisuće ljudi svih generacija. Ovim tradicionalnim događanjem započinje proslava rođendana grada na četiri rijeke –  Karlovca.

Program pod zajedničkim nazivom Karlovački susret kulture, povodom proslave rođendana grada Karlovca manifestacija je koja traje gotovo mjesec dana, a obilježena je i mnogim obljetnicama institucija i udruga. Uz sve kulturne događaje, održat će se i niz sportskih susreta koji će dodatno obogatiti ljeto u gradu na četiri rijeke, a neće nedostajati niti posebnih atrakcija, poput uličnih performansa, dobrih koncerata i gostovanja atraktivnih kazališnih predstava.

U sklopu Dana grada Karlovca organizira se bogat i šarolik program s više od stotinu aktivnosti različitih sadržaja koje će se održavati u svim dijelovima grada. Ispred Gradskog kazališta „Zorin dom“, uz Karlovačke mažoretkinje i puhački orkestar, u popodnevnim satima svečanost je i službeno otvorena.  U okviru proslave održat će se i tradicionalni festivali poput Karlovačkog kazališnog festivala, Flautističke akademije, Međunarodne ljetne škole gitare i drugih, a svi programi su besplatni.

Povezane Objave

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

CENTRALNA HRVATSKA