Najljepši uvod u blagu jesen

Šarmantni istarski Novigrad nastavlja s očaravanjem i nakon ljetne sezone

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

Najljepši uvod u blagu jesen

Šarmantni istarski Novigrad nastavlja s očaravanjem i nakon ljetne sezone

Već kada meteorološke prilike ukazuju na to da će ljeto biti dugo, a jesen vrlo blaga, zašto ne biste produžili osjećaj ljetne bezbrižnosti i ugode u rujnu i listopadu boraveći u malom, a toliko sadržajnom Novigradu?

Sve vam je blizu, šetnice uz more i na kopnu protežu se cijelim područjem, a automobil možete komotno pustiti na parkingu. Hodanje, trčanje, tenis i vožnja biciklom neke su od aktivnosti u kojima ovdje možete uživati. Prođite šetnice Lungomare, Rivarela, podno gradskih zidina, puteve između vinograda i maslinika! Isprobajte biciklističke staze za brdske i cestovne bicikle ili se odvažite na dužu avanturu s kojom možete upoznati i druga čarobna mjesta susjednih općina sjeverozapadne Istre. Zaigrajte tenis na brojnim terenima uz more, doživite pravu avanturu u organiziranim quad vožnjama kroz prirodu i otkrijte zelenu Istru! A dok je vrijeme stabilno i more prijateljstvo, možete otići na izlet brodom, bilo sami ili organizirano sa skiperom, bilo do Rovinja ili obližnjih krasnih uvala.

Najljepši uvod u blagu jesen

Kako biste imali snage i volje sve to obići, potrebna vam je dobra hrana i piće, čega u Istri nikada ne nedostaje. Za doživjeti Novigrad u pravom smislu riječi treba vam pun tanjur okusa i čaša domaćeg vina. Novigradski restorani njeguju filozofiju pod geslom „iz mora na stol“, poštuje se sezonska namirnica, a sve to se spaja s vrhunskim profesionalizmom i kulinarskom kreativnošću. Posjet Novigradu izvan ljetne sezone prava je prilika da osobno osjetite skrivene draži mediteranskog načina života. Prilika je to da se družite s domaćinima u mirnoj i opuštenoj svakodnevici.

Novigradski vinari i maslinari jedan su od ponosa Novigrada. U degustaciji možete uživati kad god želite. Neka vas očara malvazija i teran! Jedva čekaju da vam prenesu priču o obiteljskoj tradiciji s kojom žive svaku minutu dana. Ljubitelji kvalitetne kapljice i domaćih delicija svoje će zadovoljstvo naći u vinotekama, kušaonama i prodavaonicama autohtonih proizvoda, a neke od njih nude pravi hedonistički doživljaj na ulicama staroga grada. Čaša vina, pršut, sir, masline i dobro društvo za malim stolom tik uz dućan u pitoresknoj ulici ono je što će vas uistinu oraspoložiti i pružiti vam doživljaj za pamćenje. Novigradsku eno-gastronomsku priču možete doživjeti i na jedan ponešto drugačiji, originalan način. Dovoljno je uskočiti u turistički vlakić i uz Novigrad-Citanova Wine Trail, doživjeti nezaboravnu vinsku avanturu. Vlakić će vas povesti na osvježavajuću vožnju ususret lokalnim vinarima, u čijem ćete se društvu prepustiti uživanju u čarima vrhunske vinske kapljice i otkrivanju istarskih delicija.

Možda će vam razlog sa posjet Novigradu biti jedna od manifestacija zahvaljujući kojima ovaj gradić postaje sve važniji na području kulture, umjetnosti i sporta. U drugom tjednu rujna, točnije od 8. do 11.09., održat će se 13. Festival vizualnih umjetnosti ARTERIJA. Organizator Muzej Lapidarium svake godine suvremenu umjetnost dovodi u starogradsku jezgru, s ciljem prezentacije iste izvan muzejsko-galerijskih prostora. Na gradskim ulicama, trgovima, parkovima i raznim drugim lokacijama odvijat će se niz projekcija, izložbi, performansa i drugih umjetničkih akcija.

Samo tjedan dana nakon toga, u Novigradskom Centru za manifestacije i kulturu prvi puta će se održati filmski festival Festival kratkog metra. Prvi hrvatski festival kratkometražnog filma od 16. do 18.09. publici će prikazati 36 filmova od autora diljem svijeta koji će se prikazivati u obiteljskom i glavnom programu. Posjetitelji će na festivalu moći uživati u čak dvije svjetske i nekolicini hrvatskih i internacionalnih premijera. Osim projekcije filmova, bogat program uključuje i masterclass poznatog filmskog producenta Kolja Sakside te trodnevnu radionicu glume uz Gordana Marijanovića. A na crvenom tepihu pridružit će se brojni autori i slavna lica.

Iskusnije plivače na duge staze može zainteresirati natjecanje u plivanju u otvorenim vodama Alpen Adria Swim Cup 24.09. koje povezuje tri zemlje: Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Novigrad je zadnja etapa natjecanja, a od strane organizatora iz Austrije odabran je zato jer je zaštićen od vjetrova, ima blagu klimu i mirno more te radi njegove privlačnosti. Sudionicima je na izbor šest staza različitih duljina. Najzahtjevnija je ona od 10.000 m, a čak se i mali plivači mogu okušati u utrci na 300 m.

Najljepši uvod u blagu jesen

Novigrad uvijek daje inspiraciju da se prepustite aktivnostima koje će vaš odmor učiniti još sadržajnijim i zanimljivijim. Tijekom kasnog ljeta i cijele jeseni, kada priroda obilno nagrađuje trud i rad vrijednih ljudskih ruku, svakako im se pridružite u posebno organiziranim berbama grožđa ili maslina. A zatim, onako ugodno umorni i puni dojmova, nastavite druženje s domaćinima uz vrhunsku hranu, vino i pjesmu. Što još vas može očarati u ovom kraju šarmantne Istre? Novigrad je poznat po najspektakularnijim i najromantičnijim zalascima sunca, svake večeri nudi drugačiju paletu boja i izaziva niz osjećaja.

INFO:

Turistička zajednica grada Novigrada-Cittanova
Mandrač 29a
Tel: +385 52 757 075

[email protected]
www.coloursofistria.com

Facebook: Visit Novigrad Cittanova
Instagram: visit_novigrad_istria

 

Novine.hr
DiscoverCroatia.net
CentarZabave.com

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN