Izletište Zmajevo gnijezdo

Oaza mira, sklada prirode, kultiviranog krajolika i čovjeka, za svakoga tko se želi odmoriti od svakodnevne vreve i stresa…

Kategorija ponude

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Sveti Vid, 43240 Čazma

Cijena

kn -
- kn

Izletište Zmajevo gnijezdo

Oaza mira, sklada prirode, kultiviranog krajolika i čovjeka, za svakoga tko se želi odmoriti od svakodnevne vreve i stresa...

Uz obitelj Pirak tijekom cijele se godine možete baviti vinogradarstvom i svim poslovima kojima su i oni okupljeni na njihovom gospodarstvu. Možete njegovati cvijetnjake koji okružuju njihov stari čardak, kositi travu, plijeviti vrt i okapati biljke i trsove.

Zmajevo gnijezdo okruženo je šumama u kojima su uređene staze za šetnju, branje gljiva, uživanje u susretima s nepripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu. Vaše dijete ovdje može naučiti sve o šumi, livadi, bari, potoku. Zmajevo gnijezdo pruža vam mogućnost jahanja, vožnje moslavačkim fijakerom i mnogobrojne izlete u okolicu.

Već pri ulasku na imanje zateći će vas ljepota tradicionalne građevine u cvjetnom okviru. Cvjetnim zastorima zaklonjeni su trijem i stepenište na kat. Svaki kutak starog čardaka oživljavaju dahom starine mnogobrojni predmeti u kućanstvu izrađeni vrijednim rukama predaka. I mirisi su nenadmašni: pravi domaći što dolaze iz lonca, ražnja, kotla, pećnice, vinograda ili obližnje šume. Mijenjaju se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godišnjeg doba u godišnje doba – sve po prirodnom redu i zakonima – što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozrije u prirodi – to popunjava jelovnik.

U Zmajevom gnijezdu probudit će vas pjev kosa ili koje druge pjevice, sjedeći pod trijemom za doručkom ili ručkom zateći će vas igra vjeverica, a kada se popnete do vrha brežuljka, oko ćete odmoriti ljepotom krajolika i pogledom u daljinu koji seže do Medvednice, Kalnika, Ivanščice, Bilogore, Vukomeričkih gorica, Siska…Samo mali dio nepregledne daljine utapa se u stoljetnim šumama Moslavačke gore koje kriju brojne stare gradine i utvrde: Garić, Košuta i Jelen grad.

Šumskom se stazom možete spustiti i do seoskog imanja Salaj koje je smješteno ispod brda Sv. Vid. Doživljaj je svejednako neopisiv šećete li ovim stazama u proljeće, ljeti, u jesen ili zimi. Upravo je ugođaj Božićne priče Salajevih poseban ako ga gledate sa svetovidskog brda.

PONUDITELJ

Izletište Zmajevo gnijezdo
Seoski turizam Pirak
Seoski turizam Pirak – Zmajevo gnijezdo u svojem starom čardaku omogućava vam da doživite atmosferu moslavačke tradicijske kuće i sobe.
00385 98 799 439
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN