Dan grada Oraslovja obilježava se 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe.

 

Grad Oroslavje se nalazi u Krapinsko-zagorskoj župaviji, smješten je 36 km sjeverno od Zagreba, u južnom dijelu Hrvatskog zagorja. Smješten je na prostoru kojeg s južne strane omeđuje Županija zagrebačka, sa sjeverozapadne strane Grad Zabok, sa istočne strane Općina Bedekovčina i Grad Donja Stubica, te sa jugoistočne strane Općina Stubičke Toplice, no još graniči sa općinama Veliko Trgovišće i Jakovlje. Ima 6750 stanovnika, a status grada ima od 1997. godine.

U Oroslavju se svake godine održavaju brojna događanja povodom Dana grada i traju od 11. sve do 17. kolovoza. Tradicionalno, povodom blagdana Velike Gospe kada se slavi Dan grada i Dan župe, Oroslavlje je centar dobre zabave i brojnih događanja – od sportskih priredbi, preko koncerata, do ljetnog kina, a tu je i vrtna zabava kod Luje Vranyczanya na kojoj posjetitelji mogu uživati u glazbeno scenskom prikazu života i običaja puka i plemstva koje je živjelo u oroslavskim dvorcima kroz stoljeća.

Na sam Dan grada i blagdan Velike Gospe 15. kolovoza u crkvi Blažene Djevice Marije je svečana sveta misa s procesijom, a u popodnevnim satima u sklopu obilježavanja Dana Grada održana i svečana sjednica gradskog vijeća grada Oroslavja na kojoj se dodjeljuju priznanja i plakete zaslužnim društvima, udrugama i pojedincima. Završnica velike fešte u Oroslavju je na Oro trgu gdje će odličnu atmosferu napraviti poznate zvijezde sa estrade.

 

Povezane Objave

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

CENTRALNA HRVATSKA