Dan grada Đakova obilježava se 8. svibnja.

 

 

Grad Đakovo je dio Osječko-baranjske županije, nalazi se u srcu Slavonije na istoku Republike Hrvatske. U središnjem i najljepšem predjelu Slavonije, na 111 metara nadmorske visine.

O bogatoj povijesti Đakova govore mnoge obljetnice koje su se obilježili tijekom proteklih nekoliko godina: 500 godina Ergele, 200 godina uzgoja lipicanaca, 200 godina sjemeništa i teologije, uz sve ostale obljetnice prije skoro 50 godina skupina vizionara predvođena dr. Zvonimirom Benčevićem utemeljila je đakovačke vezove, manifestaciju koja je s godinama rasla i prerasla granice Đakova, Slavonije i Hrvatske, čuvajući tradiciju, ljepotu, pjesmu ratara i bekrija, momaka, djevojaka, snaša, ljepotu i sjaj slavonskog veza, zvuk tambure i berde, topot lipicanaca, zvuk šokačkih kola, život Đakova, Srca Slavonije.

Grad Đakovo svoj Dan grada obilježava 8. svibnja. Program obilježavanja započinje nekoliko dana prije otvoranjem Sajma poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva Đakovo Expo Zlatne ruke, potom atletskom uličnom utrkom i izložbom Foto kino kluba „Volim Đakovo“.

Proslava na sam Dan grada započinje svečanim misnim slavljem, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju te svečanom akademijom u Hrvatskom domu na kojoj se uručuju priznanja zaslužnim i istaknutim građanima i udrugama. Program proslave Dana grada nastavlja se brojnim kulturno-zabavnim priredbama, a središnja manifestacija je – tradicionalna humanitarna akcija “Dobro je činiti dobro“. Program je popračen i velikim koncertom na kraju večeri.

 

 

Povezane Objave

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.