Dan grada Krka obilježava se 04. lipnja, na blagdan Sv. Kvirina.

 

Među 1185 otoka u Hrvatskoj jedan je zlatni, otok Krk. Smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva, prepoznat je kao jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih i kulturnih ljepota, još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“. Kulturološko nasljeđe priskrbilo mu je još jedan naziv- kolijevka hrvatske kulture, a početkom dvadesetog stoljeća prozvaše ga i „šestim kontinentom“.

Početkom 20. st. na Krku se počinje razvijati turizam, a poseban zamah razvoju turizma i otoka donijela je i izgradnja Krčkog mosta 1980. g. Grad Krk kao i cijeli otok omiljeno je odredište turista ne samo zbog obilja prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine i ugodne klime već i zbog svoje izuzetne prometne povezanosti i dostupnosti. Danas grad Krk s okolicom ima oko 5600 stanovnika, a ljeti se taj broj udvostručuje.

Putovanje Krkom put je kroz tisućljetnu povijest ali i dinamičnu turističku stvarnost utemeljenu na kvalitetnoj ponudi, aktivnom životu, tradiciji i bogatoj eno-gastronomskoj ponudi. Program raznih događanja u sklopu Dana grada i blagdana organizira se puna 3 tjedna i donosi bogatu paletu različitih sadržaja namijenjenih publici širokog spektra.

Krk svoj Dan grada obilježava 04. lipnja, na blagdan sv. Kvirina, zaštitnika grada Krka. Svetkovina zaštitnika grada Krka i Krčke biskupije započinje svečanom svetom misom u Krčkoj katedrali nakon koje slijedi nastup folkloraša s Vrha i promenadni koncert krčkih “limenjaka”. U sklopu Dana Krka održava se tradicionalna manifestacija „Svetom Krivinu na dar“ , uz muzički program organizirana je i prodajna izložba domaćih otočnih gastro proizvoda.

https://www.tz-krk.hr/hr/component/allvideoshare/video/top-destinacije-grad-krk

Povezane Objave

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

CENTRALNA HRVATSKA